Blev du nöjd nu Frida?

jag uppdaterar för sällan fick jag höra av min vän idag, så jag passade på att skriva nu när jag har tid över. Fast jag vägrade att skriva om hon inte kliade min rygg först. haha va hemsk jag är. Men nu är jag i alla fall snäll och skriver. Då är det i alla fall någon som läser den och det är kul!

Nyss vart i farmor och farfars hus och tagit de jag ville ha. Finna så mycket minnen i det där huset, det känns konstigt att det snart är tomt och att någon annan snart kommer bo där, men livet går vidare. Men minnen kommer alltid att finnas kvar, för det kommer alltid vara farmor och farfars hus man åker förbi när man ska till Kolbäck, så är det.
Tog med mig en skål hem lite ljuslyktor och sen fick jag ett kort på mig och Mickis när vi ligger i farmors stora säng och vi ser så nedrans små ut. Jag önskar att jag hade en skannar så jag kunna skanna in kortet på datan, men icke sa nicke det var synd..

Till helgen,

I fredags åkte jag och mamma till Linköping, helsike väder vi åkte på. Fick åka 50 km i timmen på en 110 väg eftersom vi hamnade efter plogbilen och man kunde inte åka om heller för då skulle vi garanterat köra av vägen. Så vägen ner tog lite längre tid än beräknat. Men vad gör det, vi kom iaf fram. När vi väl var framme ringde jag och beställde pizza till oss alla sen bestämde jag & Therese oss för att gå på fest dagen därpå eftersom Annie och Marcus fyllde.
Det var en jättetrevlig myspysfredag..

på lördagen åkte vi till Ica Maxi och storhandlade, de får passa på när någon kommer ner som har bil eftersom de får cykla med maten annars. Så nu har de handlat mat till hela året, nerå^^. Sen vart det dags att börja dona inför party, som senare skulle visa sig vara bland de roligaste kvällarna på länge. Vi åkte till en lokalfest, när vi väl kom dit prestenterade Therese mig för hennes vänner, riktigt snälla & underbara människor. Partade lite där sen drog vi vidare till Platens (krog). Det var verkligen jättekul förutom att min axel gjorde skapligt ont, men det är väl bara att härda eller? När vi skulle hem drog therese på sig rollen att hämta jackorna. De började med att hon stod lugn och sansad i kön till jackorna men när folk började knuffa och ha sig drog hon på sig musklerna som hon pumpat upp på gymmet tillsammans med Johan så hon buffla sig igenom folk massan med både hennes och min jacka, mycket bra jobbat! hehe. Det var  i alla fall en riktigt rolig kväll och en underbart bra helg. Nu dröjer det tills vi ses igen eftersom jag drar till Egypten om 6 dagar och jag längtar. Till värmen, till sandstranden, till blått hav och till lite avkoppling.

/ Isabella

Nu vill jag ha sommar.

Väntar på mammut!

Hejsan.

Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma och hämta mig hos pappa, för sen sticker hon och jag till Linköping och hälsar på syster, sen får jag inte glömma att jag ska träffa Marcus med. De är ju faktiskt sambos. hehe

Ska bli väldigt kul att träffa dig, saknar dig hur mycket som helst ju. Har inte tid att komma lika ofta eftersom vi båda pluggar nu. Menmen så är det. Ska packa det sista nu. Ikväll blir det let´s dance final och pirre, och en massa mys. Jag längtar minsann<3

Ha det bra, skriver sen.

& sen ett extra lycka till, till er som ska göra högskoleprovet imorgon bland annat Anna, Foppa, Fille. vet inte om Emma & André också kanske ska göra det? men lycka till till er alla. Det kommer att gå kanon bra<3

/ Isabella


hehhe. Snyggt kort;)! Tänkte bara säga att du får ha det så trevligt hemma och
ta väl hand om våra busiga kusiner och lycka till att släcka ner elen 20.30 imorgon.
hehe. Älskar dig Mickispickis, du är bäst! <3

Längesen

Har inte skrivit på länge. men det har jag inte orkat eftersom jag bara haft en hand att skriva med, men idag får jag äntligen börja använda den lite. Men inte alls mkt, men litelite! och det är en bra bit på vägen, vart hos sjukgymnasten idag, gick kanon bra och nu har en lång väg av rehabilitering börjat. Nu kan det bara bli bättre troligen, det är i alla fall vad jag hoppas på.

Det var verkligen hur stelt som helst i armen, fick nästan kramp när jag skulle sträcka ut armen. Jag kommer inte att kunna sträcka ut armen rätt upp i luften på  2-3 månader. Kan ni tänka er?! Det är sjukt va stel man blir, och det går fort. Nu ska jag inte slarva med rehabiliteringen, då kommer det inte att bli nå bra av operationen. Det är inte värt den smärta jag fått genomgått faktiskt..

Vart på hässlö i tisdags med räddningen, fick inte vara med. Men jag tog massamassa kort! och fick en hel del riktigt bra kort, ni var så duktiga så. Det var riktigt kul att se vad vi/ni lärt oss under lektionerna. De tränade på en trafikolycka, självklart inte en verklig sådan. Men väldigt realistisk för att vara för gjort för elever och av elever.
 

ALLA bilderna är på övning, och blodet är sminkat av några elever på praktiska.






Äntligen tillbaka till vardagslivet!

Nu har jag inte ont längre eller jo det har jag, men inte alls som förrut.  Kan gå till skolan igen, hur skönt som helst! vart hemma alldeles för länge nu, har missat massa i skolan.. Prov, inlämningar & grupp arbeten. Hur i helsike ska jag få tid med det då? hm. Ja det ordnar sig på något sätt, de måste det göra iaf.

Var hemma från skolan & pluggade igår, eller aa pluggade & pluggade. Det gick inte så bra, har tappat motivationen igen, fasen! Jag behöver träningen för att orka med plugget. De ger mig energi, massa energi..

Så låt förfasen axeln bli bra så jag kan träna..

/Isabella

Hemma..

Tråååååååååååååååkigt är det att bara sitta hemma i väntan om att axeln ska bli bra..
Lär ju få vänta ett tag, för just nu känns det ju inge vidare. Mådde inte så speciellt bra igår,
var på lasarettet igen & blandade bakterier med andra patienter. De är lika bra att man ställer dit en extra säng och att jag får ett eget rum på sjukan snart, så pass mycket som jag har vart där. Nej nu får det ta att räcka annars kommer min journal-lista vara lika tjock som "Fass" boken, Haha!

Så nu blir det att vara hemma ett tag, eftersom jag inte får gå till skolan. Känner mig stressad eftersom jag har två prov att göra, 2 inlämningsuppgifter + ett muntligt tal i nationella. Ja jag är stressad!! Hur ska jag hinna med allt detta??
shit, jag inser att jag måste gå och plugga.

/ Orolig Isabella som inte kommer hinna med allt detta..

Träningssugen..

Jag är tränings sugen.. Det kliar i benen de ropar efter löparskorna & undrar vad jag håller på med.. Varför går jag inte ut och springer? nej för jag sitter fastspänd i ett jäkla band! hur skönt är det? Är sugen på att gå ut och ta en riktig lång tur, springa i takt med musiken, känna smärta av trötthet i vaderna och svetten rinna för pannan. Folk som inte känner mig måste tro jag är dum i huvudet! Men jag saknar det verkligen.. Längtar tills jag kan träna igen då blir det den gamla hedliga löparrundan, längtar redan.

Eller ett riktigt styrkepass på gymmet så man är helt slut efter. ååååh jag saknar träningen! Men mest av allt saknar jag volleyboll träningarna, det var svårt att sitta på sidan och kolla idag.. Jag vill så mycket som jag inte kan nu. Nej nu blir det att vara assisterande Coach till vårt lag, ser även fram emot det. De ska bli vissa förändringar tjejer, positiva.

Nu ska jag nog plugga lite, eller borde iaf. Ligger efter med två prov. Det är värt att skriva upp jag har aldrig legat efter med prov. Med det menar jag att jag alltid gjort provet den dagen de är utsatt, jag har ångest och panik nu. Galet!

Längtar tills Fredag!! Då blir det galenskaper, mys & god mat tillsammans med mina två bästa bruttor. Nämligen Carro & Mickis. Det kommer bli superduper bra. Ni är mega bra. <3

Tillbaka till verkligheten.

Sådär då var det skola som gäller igen, strunta dock i att skriva religions provet eftersom huvudet inte riktigt är med än. haha! med de menar jag med att medicinerna tog hårdare än jag räknat med. Äntligen kan jag säga att de börjar kännas bättre, det gör inte alls lika ont nu som det gjorde för två dagar sen!

Hm även om jag känner mig helt handikappad så överlever jag dagen, hehe. Berga hjälpte mig tillexempelt nyss att loga in på datan eftersom man behöver två händer för att klara av det man måste nämligen hålla in (ctrl, akt & delete). Hur hade dom tänkt att en människa med en arm skulle logga in? tacka fan för att detta bara är tillfälligt, eller 4 veckor =/

Fick blommor av min underbart braiga klass idag också, så himla snällt. Sen var det ett kort till "Krya på dig Isabella" tack tack och tack, hur snällt som helst! <33.

 / Isabella

Till dig min vän.

Till dig Anna..

Du vet ju mer man tänker, grubblar och försöker inse ju svårare blir det att acceptera. Jag vet hur jobbigt det är. De är sjukt och smärtan av att inte längre tillhöra en trygg famn gör ont, de känns helt plötsligt som man är ett ensamt barn som ingen vill värma. Man känner sig så sjukt ensam.. Lämnad från någon som man alltid räknat med, och det som tynger en mest är att man inte vill ta steget ur den sista dansen eftersom man tvingas att gå själv. Man blir tvungen att gå vidare även om du vill ha honom med dig, precis som det alltid vart.

Men vet du vad.. Jag finns här för dig & din familj med. Alla tycker om dig det är inte frågan om det Anna.

"när en gamal dörr stängs, öppnas en ny och ny möjligheter börjar växa fram" <3

/ Din vän..


Tänk på alla tokigheter vi gjort tillsammans, de går bara att skratta åt.
Munkar, slängningar på golvet, cykelvurpor & en massa galna dagar! <3
Räkna med mig, jag går ingenstans.

operationen

Hejsan!

Inte kunnat skriva eftersom jag har alldeles för ont.. Men passar på att uppdatera den nu.

Operationen gick bra, även om de blev större ingrepp än va jag trodde de skulle bli. Eftersom största delen av min axel var sönder.. Men jag hoppas att de kommer bli bra nu, annars är det inte värt smärtan. Det gör ont, för ont. Hade inte räknat med att de skulle vara sån här smärta, ligger hela tiden i min säng i hopp om att de ska bli bättre men nejdå:/.. Fast bara gått 2 dagar än så länge men endå.. Blir att ha "skyddet" i 4 veckor, träffa läkaren efter 6 veckor och sedan börjar en sju jäkla lång rehabilitering (6 månader)..  

Nu ska jag lägga mig en stund till tror jag så jag orkar att vara uppe till melodifestivalen.


känner mig inlåst i de här skyddet, kan ju inte ens röra mig..

Uppdatering

Var ute och sprang idag, så grymt skönt! Jag älskar att dra på mig träningskläderna och bara springa, det känns som alla känslor, alla tankar och allt bara försvinner för en stund det är skönt, underbart skönt! Jag älskar att springa i en uppförsbacke och man verkligen känner hur det svider i vaderna, det är skönt.

Jag har blivit fast för min träning nu, jag kan sitta på lektion i skolan och längta efter löparskorna, så kul tycker jag det är. Nu har jag kommit unifun med vad jag ska göra när jag är stressad så jag ska må bra, det är att ta hand om mig själv något jag tidigare inte gjort.

Senare åkte jag hem till Anna, hon färgade mitt hår sen klippte hon det lite också. Vart riktigt nöjd, mitt hår såg ut som en död katt först men nu har den återuppstått igen och det vart riktigt nice tycker jag. Skönt att vara "blond" igen.

Nu sitter jag och talar med min tröga vän Marcus, han är världens bästa vän men han kan vara lite trög. (men obs bara LITE). hehe. Han kanske ska komma och hälsa på sin gamle vän Isabella när hon har opererat axeln det gör han bara för han vill se hur pass ont hon har, så han tänker slå henne. Det känner jag på mig! men det gör inget för Isabella är en stark kvinna som inte backar för en mes! men vet du vad, Isabella älskar dig ändå.
Du är bra min vän alldelse för bra<3


/ Isabella

Nu är det full fart igen..

Skolan som tar kol på än, hm orkar inte..

Sitter i skolan nu, har nästan gjort klart två arbeten. Social omsorg och Etik, känns riktigt bra eftersom det ska vara klart tills på fredag. Men måste lämna in det senast imogon eftersom jag inte kommer till skolan på torsdag och fredag. För om 2 dagar ligger jag på operations bordet, jag är ruskigt nervös.. Tänk om det inte går bra? tänk om hela operationen misslyckas? Då kommer jag aldrig mera kunna spela volleyboll. eller jo det kommer jag, men den kommer fortsätta att hoppa och bråka. Jag tänker inte sluta träna för en axel, hehe nejnej!

Väntar på att Jossan ska sluta, hennes sista lektion slutar 16.00 så det är ju ett tag kvar. En timme typ. Jag ska snart sätta igång och plugga medicinsk grundkurs har ju prov på torsdag, men ska göra det på fredagen nästa vecka. Men det är mycket att plugga så det är bara att sätta igång..

När jag kommer hem ska jag ut och springa en vända, mycket skönt!

Uppdaterar senare, kanske.
/Isabella