Usk, SSK?

Sitter på jobbet nu, slutar snart. Eller nej jag slutar 21.45. Riktigt trött är jag! Idag gick jag in på min mejl och såg att jag fåttmejl från Örebros universitet i torsdags att jag kommit in på skolan, alltså till ssk (sjuksköterska). Självklart såg man detta mejl försent. Men tycker det är dåligt att det står att de ska ringa och berätta om man kommit in och inte enbart mejla. Skulle anmält de senast IDAG 08.30 ännu surare. Ska ringa dit imorgon och höra hur det kan göra så... Inte för att jag har något boende eller så, men det går ju att ordna. Får se vad de säger, annars sattsar jag stenhårt på uppsala till våren.

Hade en riktigt bra helg i Uppsala förresten. Var riktigt roligt!
Du gör mig väldigt bra.

Redan saknad.

Sitter i Uppsala tillsammans med Nils, Oscar och Charlotta. Blir en helg i uppsala nu, jag behövde komma bort. För jag saknar redan Mickis. Och Therese också, men vad ska man göra. Det har blivit combos nu. Jag skulle vilja flytta med men man kan inte bo tre stycken i en lägenhet och jag har saker här hemma som jag inte bara kan lämna. Har ju faktiskt fått ett jobb, blir att jobba det sen får vi se vad som händer. Jag vill plugga, jag vill bli sjuksköterska. Men jag är rädd över att jag inte ska klara av denna nivå. För det är väl mycket svårare än man tror.

Vi får se hur detta blir, jag är rädd. Rädd för framtiden. Hur saker och ting kommer se ut? Kommer jag klara detta? Just nu är jag lycklig. Jag mår bra, det är en viss person som får mig att må väldigt bra för tillfället. Som får mig att tänka lite annorlundare, som får mig att skratta. Jag kan dock inte rå för att jag ibland faller i det hål jag egentligen inte vill falla i. Jag är väl medveten om att jag inte är perfekt och att jag kanske inte alltid är som alla vill att jag ska vara, men jag jobbar med det & försöker. Det enda jag är att vara mig själv.

Tack Madde för dina värmande ord idag. Jag behövde dem och jag behöver dig min vän. Det ska du veta. Och Fels var stark & strunta i saker som inte gör dig glad! Tillsammans starkast, är det så?

Nu ska jag vara social med dessa underbart braiga människor. Ska kolla på en Baseball match, vi har nyss haft ett teoripass hur denna sport fungerar. Så jag hoppas att vi lärt oss lite. Hehe! Får se vad som händer imorgon, kanske blir shopping.

Snart är det dags för utomlandsresa. Jag längtar som bara fan sosso, det ska du veta.<3

passa på att låna datorn.

Kom precis hem från jobbet, åkte dirket till Oscar för att hämta min kvar glömde matlåda. Passade på att låna datorn också, hoppas det var okej? Om inte så är det redan försent att säga något annat, hehe. Snart blir det att fara iväg till coop och jobba stängning. Urch! Inte till jobbet utan att jag är trött.

När jag & Frida åkte på e18 idag, såg vi en trafikolycka. Alltså hur kan man inte uppmärksamma en bilkö? Nu vet vi inte om det var så. men det såg det verkligen ut som. Kom i all världens fart sen var han tvungen att tokbromsa så han körde rätt in i bilen framför. Knas.

Aja nu ska jag betala lite räkningar sen åka och tanka bilen, sen jobb.

Trevlig helg!

Lång måndag.

Vart uppe sen halv åtta idag, fast jag är ledig!! Eller ja jag börjar inte först kvart i fem. Var ute på en morgonpromenad, det var skönt. Efter det tog jag det rätt lugnt. Skulle tvätta hade jag tänkt men alla tvättider var slut. Så får bli en annan dag. Vem vet, kanske imorgon. Får se vad som händer till kvällen, kanske träffa oscar efter han har tränat. Eller så blir det något annat. Får se vad som händer helt enkelt.

Ville bara passa på att säga att idag mår jag himla bra, allt känns mycket lättare. Även om det finns vissa dagar som får mig att känna mig rädd för mig själv, är det dagar som dessa som får mig att se framsteg. Jag har gjort framsteg. Men det är en bit kvar..

Nu blir det att sussa ett tag så jag orkar jobba..
På tal om ingenting förresten drar ju skolorna igång på torsdag. Jag vill också, kommer sakna plugget och tryggheten att träffa alla vännerna i skolan igen. Det sista månaderna på gymnasiet gick så galet fort, men satan va roligt det var.. Nog om detta. Blir alldeles för mycket nostalgi i mitt huvud nu..

Natti på ett tag. 

 
- Tack för du finns.

Räkningar betalda - check!

Nyss betalt räkningar, känns bra då har jag betalat månadens räkningar och behöver inte tänka på dem något mera. Skönt! Som ni kanske sett har det uppstått en diskussion mellan mig och "Hallstabo" på min blogg. Jag tycker det är väligt intressant att få såna där kommentarer, jag har ingen aning om vem han/hon är. Men jag vet att den jobbar inom vården.

Jag fick mig en liten tankeställare när jag satt och svarade denna person. Borde inte vården få pengar så det klarar av de arbete som krävs? Denna person nämner att ett flertal läkare jobbar över på grund utav att det finns arbete som måste hinnas med, fast utan lön. Är det då inte läge att kanske anställa flera? Både för patienten och personalens skull?

Finns det något arbete inom vården idag, där man inte är beroende utav pengar? Tycker det allt för ofta är underbemanat, stressigt och dåliga löner. Varför inte satsa på vården? Så att man när man väl behöver den, får den hjälp man är i behov av. Jag tycker inte att stress, utarbetad personal osv får påverka på den enskilde individen som är i behov utav hjälp. Det är där jag tycker det brister. Det är där jag vill att folk ska förstå att vi kanske måste se över vad vi lägger pengarna på.. Denna fråga kan diskuteras länge. Men vad tycker ni egentligen? Är det inte fel att vården får så lite pengar att det inte ens kan utöka sina resurser om det nu skall behövas för att kunna genomföra ett bra arbete med människor? Tycker det är sjukt.

Man måste förbättras för att gynnas.

Tack för kommentaren.

Vill börja tacka för den fina kommentaren från "hallstabo" som jag fick i mitt förra inlägg. Ville bara påminna om att detta är min personliga blogg, där jag skriver vad jag tycker & känner. Det handlar om mitt liv och jag skriver självklart om saker som gör mig glad, men även saker som gör mig upprörd. Så har jag några åsikter i min blogg som du inte håller med om glädjs jag åt att du kommenterar det. Har du numret till patientnämnen, så ringer jag gärna. Har redan vart i kontakt med Vårdcentralens chef. Men det jag inte förstår är att du sitter och försvara de som gör fel? Det kan inte chansa hur gamal man är och säga att man "TROR" att det var så. & visst jag håller absolut med dig om att de också är människor, men då tycker jag man kan tänka på att man även jobbar med människor och kan bemöta dem på ett värdigt sätt. Något jag tycker vårdcentralen kan brista i. Nog om detta. 

Jag klandrar inte definitivt inte all personal och jag har inte gjort något personangrepp. Jag kunde likväl sakt vilka det var som gjorde som jag själv tycker, ett dåligt jobb. Det spelar ingen roll om läkarna sitter så länge, om de ändå inte gör rätt för sig. Och du kan inte säga att vårdcentralen gång på gång gör misstag. Jag vet ju själv hur det är? Så jag tänker stå för min åsikt, och om du tror att jag menar all personal är det upp till dig. Tack för att jag fick förklara mig..

Trevlig dag.

Vårdcentralen, skamligt!

Alltså gång på gång gör vårdcentralen i Hallstahammar mig på dåligt humör och det visar verkligen hur pass otroligt dåliga dom är. Detta kommer bli ett grinigt inlägg men jag blir trött på att människor där inte kan sköta sitt jobb. Visst alla gör vi fel, men inte varje gång. Det är skamligt. Skulle ta mitt Vaccin idag, men självklart hade de beställt hem fel.
Hon "oj du är ju äldre än ett barn, vi som är så gamla tänker bara på 91 & tror de är så ungt"
Jag: Så ni sitter och chanser hur gammal man är? Ni har ju personnummret och allt?
Hon: nej det gör vi ju såklart inte.
Jag: Fast det är ju precis det ni gjort, man vågar väl inte ta sprutan här får väl något helt annat insprutat i armen.
Hon: Nej det kan jag lova att det inte blir.

Lova och lova. Ni är ett skämt, ett riktigt fjasko till vårdcentral. Man känner sig fan mer rädd att gå dit än att ta sprutan själv. Inte tänker jag gå tillbaka och ta den hos er i alla fall. Katastrof!

Gym idag.

Idag gick det underbart bra på gymet, har ökat vikter i bänkpress, känns väldigt kul! Det var riktigt tungt att pressa de sista, men det gick. Fan va bra det kändes! Nu känns både armar och ben som spagetti efter lite intervall löpningar på bandet. Tacka säger jag att träning finns.

Nu sitter jag hos Frida medans Mickis får massage, ser riktigt skönt ut. Blir att få massage den 29 igen. Mycket skönt, nu ska jag inte knappa så mycket. Känns som lite störningsmoment faktiskt.

 

Ensam starkast?!

Snart flyttar Mickis. Jag blir ledsen när jag tänker på det. Även om vi inte ses så mycket längre känns det skönt att åka hem till pappa och veta att Mickis rum står där och väntar och förhoppningsvis är hon hemma. Kommer sakna att du blir lite smått sur på mig när jag tagit dina grejer bara för jag tycker dom är fina. Jag kommer sakna att du bara spontant ringer och säger att du vill komma över, jag kommer helt enkelt sakna dig. Tycker du gör rätt i att flytta, testa något nytt. Du & Therese kommer få det jättebra, du kommer träffa nya vänner och du kommer leva "lyx" i ett halvår. Jag måste säga att jag är avundsjuk. Och vet inte hur jag ska klara mig utan dig & tess i ett halv år. Urch, grinar när jag skriver det här. Trotts att jag är på jobbet. Jag ångrar att jag vart som jag vart mot dig. Nu drar mina andra halva, medan jag stannar kvar i "skiten"...

<3:(

När ska det sluta?

Idag har vart en sådär dag, jag känner mig svag idag. Otroligt svag. Jag önskar det fanns ett slut på detta, jag tror denna natt kommer bli sömnlös, men jag ska försöka sova lite. Mycket tankar. Snart kanske det blir en förändring, jag har i allafall kommit ett steg närmare mig själv. Även om jag är rädd för detta. Jag ska hitta mig själv.

Imorgon är en annan dag, och hoppas jag har en annan känsla i kroppen. Det är allt jag önskar. Jag orkar inte detta, och inte många andra heller. Jag är ledsen att jag är som jag är just nu, jag försöker..

Tack för du gör mig lite starkare, och ser saker på ett annan sätt.