Skoltrött, de är både vikkan och jag!

Sitter i skolan, och är så sjukt skol trött.
jag borde göra mycket. Jag borde plugga svenska, jag borde plugga matte och
jag borde verkligen starta mitt projektarbete. Men hur ska jag orka göra det om jag är så
här galet trött? Nej nu är det bara träning som hjälper, jag tackar för att gymet finns!

Snart börjar i alla fall matten, måste komma igång ordentligt och plugga skapligt
mycket ikväll, tänkte kolla på "Män som hatar kvinnor" för mammsi och jag ska 
troligen gå på den nya filmen på bio på torsdag tror den hette "flickan som lekte med elden". 

/ Isabella 

Det börjar ta sig.

Gick strålande på gymet, idag det var tungt men otroligt skönt. Blev att träna axlar och armar idag, lite mage också. Vart att ta i lite extra idag, mycket skönt att gå från gymet och veta att man gjort nå bra. Det börjar förresten att ta sig på armarna och axlarna nu, efter några veckor med slit. Underbart om jag får säga det själv!

Kom hem och lagade lite mat, sen vart de att lägga sig i sängen och läsa nya numret utav Fitness, gudomlig tidning som ramlar ner i postlådan en gång i månaden och de tackar jag för. Älskar verkligen tidningen, står mycket bra i den. Ska pröva deras träningspass i veckan tänkte jag, det var fokuserat på mage och "gäddhänget". Får se hur det blir med den saken.

Stick i armen

Godmorgon!

Var nyss på vårdcentralen och tog nya blodprover, förhoppningsvis ser det bättre ut än va de gjorde i somras efter peace and love, jag mår i alla fall mycket bättre. Kände rätt ovärt att åka tillbaka till stan eftersom lektionen bara håller på till klockan elva och jag skulle vara i stan tjugo över tio. Så bestämde mig för att dra och gyma snart, så morgonen kan inte bli bättre! Blir ett hårt pass idag, vi hörs sen.

/ Isabella

Chill kväll med Sandroo

Igår var det meningen att jag, Sandra och Mickis skulle ha en myskväll. Började i alla fall med att vi lagade mat tillsammans, blev bakpotatis med massa god saker till. Riktigt gott, sen vart vi jättemätta så vart att kolla lite tv. Sandra fick ett sms av Matte som frågade om vi ville följa med till bill och bob.. Så varför inte? Vart att gå till affären och köpa lite sprite, sen var det bara börja dricka. Vin, inte gott måste jag säga. Drog oss mot stan runt 23 tror jag. Vart en riktigt lyckad kväll, tack för det vänner!

Tid för att skriva

Tänkte berätta om min resa till åland, fyra dagars arbeta inom kustbevakning.
Resan började på tisdags morgonen från Västerås, galet nervös kan jag säga att jag var då. Men tror inte att jag var den enda. Kom fram till Grislehamn där vi skulle ta färjan över till Åland, det vågade så in åt helvete och jag blev sjösjuk, som vanligt det vill säga. Åkte sedan buss till vårt vandrar hotell som mer liknade ett rökel.. Ska inte klaga men de var inte fräscht. Kände redan på bussen att den här resan skulle bli bra, galet bra. Och jag hade inte fel det var fyra sjukt otroligt roliga dagar som jag inte kommer glömma i första taget. Och gruppen ska vi inte ens tala om, världsklass!

Onsdagen, var lite kämpigare, att komma upp på morgonen var en match i sig. Men skulle jag veta hur svårt det skulle vara att ta sig upp de andra dagarna skulle jag inte yttra mig, haha. Vi käkade frulle tillsammans sen var det dags för att börja med övningarna. Blev en massa roliga övningar, helskotta va mycket det var att tänka på och måste säga att jag blev lite chokad över hur mycket olika grejer det finns för att evakuera sig från ett fartyg.  Roligt att ha prövat på i alla fall. För övrigt var det basäng övningar hela dagen, hur man skulle värma varandra om man ramlade i, och så vidare. Väldigt roligt faktiskt. Dagen var kanon! när vi kom tillbaka till "hotellet" bjöds de på mycket skratt, jag trodde nästan jag skulle få träningsvärk i skrattmagen.Kan säga att jag var skapligt trött efter 3 timmar träning i pool. Så somnade ändå skapligt tidigt..

Torsdagen var det nattsök som gällde.. den är dagen åkte vi bara båt, båt och ännu mera båt. Har kört en FRB båt också, inte alla som har gjort det! På kvällningen när det började skymma var det dags att dra på oss våra övningsdräkter som mer liknade rymddräkter. Sen var det dags att öva. Skulle leta efter "människor" som låg i vattnet, genom att följa gps, använda strålkastar och radio. Det var hur kul som helst. Vart en lång dag, men som verkligen var otroligt kul och lärorik. Kan ju säga att jag är glad att jag pluggar det jag gör ändå.

På fredagen var det dags att åka hem men innan det skulle vi åka frifallsbåt och rökdyka lite. Eftersom det inte fanns så mycket tid var det fullt ös från början. Ska berätta lite om frifallsbåten, det är en båt som satt 15 meter upp i luften (i verkligheten sitter den oftast på lastfartyg, en snabb väg till evakuering om det skulle hända något med faryget). Vi satt oss allesammans i den där båten, bak och fram, spännde fast oss runt axlarna och huvudet. Sen började han pumpa för att båten skulle låtsna. 15 pump sen var det frittfall 15 meter rakt ner i vattnet, kan inte riktigt förklara känslan men det var verkligen hur kul som helst och det tror jag alla som satt i den där båten kan hålla med om.

Sen var det rökdykning som gällde, men eftersom jag och min axel inte riktigt går ihop så fick jag tyvärr skippa det. Fick iställt bli rökdykar ledare som fick sköta all kommunikation mellan rökdykarna och mig. Gick väl hyffsat. Hade där emot vart mycket roligare om man fick pröva på det själv. Var bara att duscha och åka hem sen, även om man inte ville åka hem är de alltid skönt att veta att man ska hem på nån vänster.

Bussresan hem är en annan historia så jag skippar att skriva om den, eller nej jag kan sammanfatta den såhär: fyll"gubbar" som var närmare 40 som bettede sig som 17-18 åringar. pinsamt!

Men tack Viktor, Johan, Dan, Fille, André, Matilda, Annie,
Sanne, Elli, Karin, Emelie, Johanna och Roberto för en kanon bra resa.


(Bilder kommer)

/ Isabella

Hippelihopp

Nu kör vi MATA!!
krabbdans och hela skiten ikväll.
gäst bloggning av sandor på bellsors blogg
Ikväll blir det möööörkt!

Ålandsresan!

Hemma efter 4 underbart bra dagar på Åland, det har vart helt sjukt kul och det var absolut bästa gänget som åkte, jag tror inte den här resan kunde blivit bättre. Kan inte skriva nu för måste städa men tänkte slänga in ett inlägg sen med lite kort också. Kan sammanfatta resan så här:

Skratt, slit, båtar, frifallsbåtar, kennie starfighter dräkter, kaffe, haj haj, och en jäkla massa till!
Tack alla för en oförglömlig resa, detta blir ett nytt fotoalbum.

/ Bella

Ålandsresan!

Resfeber..

Nu åker jag till åland. jag är nervös! vi hörs

Gästbloggar

Det är Linda som skriver nu. Hoppas det är lugnt att jag skriver ett inlägg Bella?! :D Nu har jag iaf fixat designen på din blogg. Rätt simpel, men du får väl ha så tills Sosso får tid att dona den bättre. :) Den andra bilden (på volleybolltjejorna) du ville ha med i headern ville inte riktigt passa in i det tänket jag hade.. Så hoppas det inte gör alltför mycket att den inte är med. Sen glömde jag såklart att spara ordspråket du skrev till mig, men vill du så kan jag sätta in det sen. =) Hoppas det ser okej ut iaf.

Ciaaaao

Linda

Bloggen är sönder!

Min blogg är sönder, jag vet inte va de är med den.. Så skiter i att skriva, tills den är okej igen. Fan va irriterande!

Så mycket mer än bara en text.

Kom nyss hem från jobbet, sitter och lyssnar på Lisa Ekdahl. Hon är otroligt bra, känslan hon sjunger med och hennes texter är otroliga. Vet inte varför men hon väcker många minnen.. Tänk om man kunde bli barn igen, för en dag. När man inte brydde sig om någonting och då dagarna var fullbokade med lek. Kommer ihåg hur besviken man blev när man var tvungen att sova när man hade som roligast, hehe. Sitter här och små skrattar lite för mig själv när jag tänker på hur mycket galet vi gjort tillsammans Therese och Mikaela. Jag saknar ibland att vara liten, ett litet barn igen, som kunde somna i soffan sen lyfta mamma eller pappa in än i sängen när det var dags att sova. Nu är det annorluna, nu måste man ta hand om allt, tänka på allt, planera, jobba, skolan, stress.

Ibland skulle man vilja ha en klocka runt halsen som man bara kunde vrida på ibland, kunna vrida tillbaka tiden lite granna. Men ta sig tillbaka till verkligheten när man vill det. Tillbaka till drömmarnas land, sväva på molnen.
Jag kommer ihåg att när jag var liten och sprang på gräsmattan, de fortaste jag kunde och om jag sträckte ut armarna och hoppade samtidigt kändes det som jag flög. Jag prövade det här om dagen, men det var en besvikelse de funkade inte längre. Fantasin när man var liten var mäktig, va roligt man kunde ha.

/ Isabella

Skämt eller en tabbe?

Ni måste läsa de här, det var gårdagens skratt. Sjukt roligt att du gick på det Mickis. Och vi skrattade skapligt mycket i skolan, det var galet bra spelat Släggan.

Den okända WWF:aren: Jag undrar om du har lust att svara på några frågor om djurens rätt i samhället? 
Mickis : nej jag tror jag skippar det. 
Den okända WWF:aren: nej men det går fort, det enda du behöver göra är i princip att svara jag eller nej. 
Mickis: okej, visst. 
Den okända WWF:aren: vad tycker du vi ska göra för att djuren ska få det bättre i samhället och runt om i världen? 
Mickis: de ska ha rättigheter precis som människan. 
Den okända WWF:aren: hur menar du då? Kan du uttveckla detta? Ska dem ha rösträtt, nej jag skojade bara. 
Mickis (helt förvirrad vid det här laget): öhh, jag tycker om att engagera mig i miljön men är inte allt för insatt på djur specifikt. Men du får ursäkta men det här känns som det här är ett skämt. 
Den okända WWF:aren: nej det är inget skämt. Vad anser du om att ha sex med djur? Vi vill förbjuda det.
Mickis: ja det tycker jag med.
Den okända WWF:aren: vad tycker du, att det är okej?
Mickis: nej att man ska förbjuda det.
Den okända WWF:aren: Okej bra, då antecknar jag det, då får du svara på min sista fråga. Tycker du det är bra med platser där djur får leva (en skånsk mening som hon inte förstod) för sig själva?
Mickis: menar du natureservat?
Den okända WWF:aren: ja precis.
Mickis: Ja det är väl bra men mest av allt anser jag att människan ska sluta plöja skoj och platser där djur vistas bara för att vi behöver dem ställena.
Den okända WWF:aren: skitbra!! det är exakt så vi tycker. Nu kommer min slutliga fråga vill du demostrera med oss i stockholm?
Mickis: eh, va?
Den okända WWF:aren: alltså det låter lite greenpeace aktikt, men vi kastar sten.
Mickis: Kastar sten?!
Den okända WWF:aren: sa jag kastar sten? jag menar fikar.


Vart så totalt blåst!;)

Haft bloggtorka.

Nu är jag tillbaka igen,

Har inte hunnit skrivit så mycket den här veckan. Det har vart full fart endå, och har fokuserat mer på träningen de fyra senaste dagarna. Så har inte orkat skriva heller. Skolan fortsätter att vara sjukt slapp, eller ja.. Skulle behöva göra matte men de kan jag inte, sen skulle jag behöva göra sjukvård eftersom vi har läxförhör eller något liknande på måndag. Men jag skjuter alltid upp det, kanske är på tiden att öppna bökerna i alla fall..

Ska snart hoppa in i duschen efter min otroligt sköna långpromenad, sen blir det att laga i ordning något att äta för sen ska jag jobba.. Rätt skön dag om man bortser från jobbet.

På tisdag åker jag till Åland på kustbevakning, så jag måste börja packa också. Kommer nog att bli galet kul, längtar i alla fall. Får se hur det blir när vi väl är där, men kan tänka mig att det kommer bli sjukt jobbigt.
Jag saknar redan sommaren..

Övningskört

Tjooohejsan där.

kom nyss till skolan, jag har övningskört idag och tro de eller ej men jag har kört på vägar idag, gick riktigt bra och nästa gång blir det troligen att köra på landsvägar, det börjar ta sig. Förhoppningsvis kommer jag börja köra lite mera och även sätta igång med teorin, sen kanske man har körkort sisådär om 5 år... Ibland känns det faktiskt hopplöst.

Ska snart sätta igång och plugga "sjukvård" inte det roligaste ämnet, men det måste göras.

/ Isabella

Uppsala ambulans.

Nu är jag verkligen helt säker på vad jag ska göra när jag tagit studenten 2010.

Var med en natt på ambulansen i uppsala. Det började med att jag hämtade mina kläder som jag skulle ha på mig, sen skulle Stig och jag kolla så allt fanns i ambulansen. Vi han lagom öppna väskan sen var det dags för utryckning. Min första någonsin. Och det vart en prio ett. Det vara bara kasta in väskan och fara iväg. Att sitta i baksätet vid påren och veta att det snart skulle ligga en till där och veta att tiden är knapp.. Åh jag ryser när jag skriver här, känslan var helt mäktig. Det gick galet fort.. Men det gick bra och jag fick assistera med grejer.

Det var bara att åka tillbaka till station och det dröjde inte länge först det var dags att åka igen, och igen och igen. Natten gick kanon. Det var lite kämpigt vi småtimmarna. Jag somnade på soffan men eftersom jag hade fått en egen sökare vaknade jag utan problem när larmet gick. Kan inte säga mer än att de här har vart en utav de roligaste och lärorikaste dagarna i mitt liv. Och jag vill tillbaka! kändes tråkigt att säga hejdå till alla på morgonen när jag skulle till bussen. (på tal om det så jobbade jag tillsammans med Janne som är med på sjukhuset, eller ja vi gick i samma grupp). Tack så jättemycket för ni har intalat mig att det är det här jag ska göra, nog för att jag vart säker på det innan men nu är jag verkligen verkligen verkligen säker. Jag vill vara färdigutbildad nu. Stig frågade om jag ville komma och hälsa på en gång till, men då ett dagpass. Kan säga att han inte behövde fråga två gånger. Jag har förverklat en av mina största drömmar.

/ Isabella.

Halsont, igen..

Kom nyss hem från skolan, vart en rätt skön dag faktiskt. Dagen började med räddningstjänst, pratade bland annat om Åland. Ska verkligen bli kul, är rätt nervös dock. Sen hämtade jag mina nya brills, nja vet inte om jag trivs med att ha glasögon men jag ser mycket bättre. Det är bra!

Efter det var det dags för skolkort, blä. Tror jag blev skelögd och det gillas inte, det är bara hålla tummarna att hon väljer de kort som ser någelunda ut. Det var i alla fall det sista klasskortet man tog då, känns lite hemskt. Kommer nog sakna klassen och skolan rätt mycket sen när man inte går på gymnasiet. Ska och andra sidan försöka börja plugga dirket, vi får se hur det blir med den saken.

Och på tal om ingenting, jag har ont i halsen igen. Tyckte nyss att jag var sjuk, men nu verkar det vara dags igen. Jag orkar inte vara sjuk!! Imorgon blir det att jobba, skönt med lite extra pengar för just nu är jag så sjukt pank. Vet inte vars pengarna tar vägen.

Ska nog gå och laga i ordning en god sallad nu, jag är sugen på det. Sen blir det att börja dona lite inför kvällen. Kommer nog bli riktigt kul, om inte så hoppas jag på det.

Förresten så saknar jag tillbaka till Turkiet och umeborna vi träffade..

/ Isabella

Imorgon!

Tjohejsan.

Idag var en hyper dag, var så otroligt pigg så jag var galet pugg och var på underbart bra humör. Fast självklart är det något som ska fastna i fiskenätet.. Jag skulle ha körlektion halv 5. Körskolan skulle hämta upp mig vid station då, självklart var tåget försenat i 15-20 minuter så missade halva körlektionen! Men får ändå betala fullt pris, blev irriterad som fan på tåghelvete. Men finns inte så mkt att göra åt saken, bara hoppas jag inte kommer försent nästa gång med. Sen gick jag till träningen, lite halvt glad eftersom jag skulle få träna volleyboll. Men självklart inte, för personen med nyckeln hade glömt att det var träning. Sjukt irriterande.

Så det var bara att återförenas med gymmet (idag igen).. har blivit hela veckan och jag känner det i kroppen, jag börjar bli trött. Men det är otroligt skönt och jag märker att det börjar ge resultat.

Imorgon är det skolkort, hemskt! Men ja det är sista så klart man måste vara med, men vill egentligen inte. Förstår inte grejen med skräcken över att ta skolkort? är det för alla kan se de sen? eller att man jämför sig med alla andra? nja, jag vet inte..

På kvällen blir de dagen höjdpunkt. Efterlängtad krogen utgång. Kommer bli galet, och det ska bli sjukt kul och jag längtar!

Matte B = döden?

Urch..

Det har vart en trälig dag i skolan, förutom att Therese fyllde för det var roligt! Nu är hon också 18 och det var väl på tiden måste jag säga. Imorgon fyller nästa unge, och det är ju faktiskt Malin<3. Sen är hela bunten vuxna och det innebär galna krogenvändor sen.

Idag hade jag matte, matte b.. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag verkligen avskyr kursen. Den kommer gå käpp rätt åt helvete! Hur svårt som helst, och vi ska göra dryga 12 sidor per lektion. Hur ska jag lyckas? Önska mig lycka till för sjutton.

Nej jag är trött i huvudet och jag säger bara tack Eric & Clara för ni hjälpte mig med några tal annars kan jag lova att boken hade legat utanför fönstret för länge sen.

/ Isabella

Måste göra ett tillägg!

GRATTIS SANDRA PÅ FÖDELSEDAGEN! <33

"Äntligen" en dator igen..

Nu har jag en dator igen, har vart rätt skönt att inte ha någon också. Men ändå rätt skönt, jag har märkt att man är rätt ute och cyklar om man inte har någon dator. För man kan inte boka tågbiljetter, inte fråga om saker på msn som man verkligen behöver veta, inte kolla busstider som jag verkligen skulle behövt kollat eftersom jag är nyinflyttad i stan.

Kan säga att det var inte lätt att hitta första dagen, det ska bli kul och se om jag hittar till skolan imorgon. Men så svårt kan det ju inte vara. Var i hallsta och gymmade idag, otroligt skönt och det börja verkligen att ge resultat och det innebär att träningen tar. Det är en underbar känsla. Det leder dock till viktökning och jag har ett par tunga veckor framför mig innan kroppen hinner vänja sig, men det är kul. Älskar att komma hem och vara helt död i musklerna. Kunde knappt låsa upp dörren idag när jag kom hem, var sjukt trött i armarna!

Imorgon ska jag troligen sola solarium med Felsan, för färgen som man fick i Turkiet börjar försvinna nu, tråkigt! Funderar på om jag ska skita i att skriva mera. Skulle behöva diska men hittar inte den där saken som gör att vattnet stannar kvar i vasken... Jag vill ha en diskmaskin!

Annars kan jag ju sammanfatta dagen med ett väl passande ord: missförstånd!

/Isabella

Flytten gör mig okontaktbar.

Håller på att flytta för fullt så jag har packat ner datorn.. Eller den är sönder så har ingen större funktion om den är uppe heller! Så kommer nog inte blogga på ett tag, det är inte så roligt heller. Jo det är det men inte om jag inte kommer kunna göra det varje dag. Prövade studentmössor idag, ojoj. Nu är det nära!? det är bara 9 månader kvar och det kommer gå så sjukt fort, lite läskigt nästan. Jag vill inte sluta, jag vill inte ta ett till steg ut i vuxen världen. Vad ska man göra? arbetslösheten är högre än aldrig förr och högskolorna är fulla. Ja det blir som det blir, det är ett tag kvar tack och lov.

Köpte glasögon idag också, känner att pengarna på kontot börjar försvinna sakta men säkert, men jag måste ju kunna se. Tack och lov har jag jobbat i sommar!

Nu ska jag sätta mig i cafeterian och tagga inför Svenska C. Hm, jag och svenska C? förhoppningsvis går det bättre än engelska b och jag.

/ Isabella